Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Jälgi teemat sisse logides  
Külaline blu

Piratebay vs breinzz.

Soovitatud postitused

Külaline blu

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8003799.stm

http://www.e24.ee/?id=108279

 

Stockholmis täna otsusega päädinud skandaalsel protsessil failivahetussaidi Pirate Bay pidajate üle mõistis kohus neli meest süüdi ja määras neile karistuseks aastase vabadusekaotuse ja miljonitesse küündiva kahju korvamise.

 

 

Kohus leidis, et Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm, Peter Sunde ja Carl Lundström on süüdi inimeste mahitamises autoriõiguste rikkumisele, vahendas AFP.

 

Mehed peavad nüüd lisaks vangistusele hüvitama ka tekitatud kahju, mida hinnati 30 miljonile Rootsi kroonile (üle 42 miljoni Eesti krooni). See mõisteti välja mitme meelelahutuskompanii kasuks, kelle seas on ka suured hiiud Warner Bros, Sony Music Entertainment, EMI ja Columbia Pictures.

 

Filmi-, muusika- ja videotööstuse esindajad olid nõudnud kahjutasuks aga pea neli korda suurema summa - 117 miljonit Rootsi krooni (üle 166 miljoni Eesti krooni) kümnete miljonite illegaalsete failide allalaadimise eest läbi Pirate Bay veebilehe.

 

«See on kõige hullem õigusmõrv,» tõdes ühe kohtualuse advokaat ajalehele Dagens Nyheter. Ta teatas, et tänane otsus kaevatakse «iseenesestmõistetavalt» edasi kõrgemates kohtuastmetes, vahendas Helsingin Sanomat.

 

Stockholmi linnakohtu pressiesindaja andis kohe protsessi lõppedes pressikonverentsi, kus ta ütles, et kohtu otsus oli karm, sest Pirate Bay tegevus oli väga laiaulatuslik ja organiseeritud. Kohtuotsuses lisati, et neli süüdistatavat olid teadlikud «autoriõigustega kaitstud materjalide jagamisest» ning nende tegevusel olid kommertseesmärgid.

 

Kohtualused eitasid aga igasugust süüd ning nende sõnul pakub kuritegelikuks tunnistatud veebikülg vaid linke teenuse kasutajate endi arvutites olevate infole, säilitamata oma serveris mingisuguseid materjale ning saatmata või isegi vahendamata neid kellelegi. Samasuguseid linke pakutavat ka Google'is ja mujal, kuid neid pole keegi seni kiusanud kohtuga.

 

Prokuratuuri kinnitusel aga on kuritegu toime pandud juba siis, kui kasutaja lingitakse sellise materjaliga, olgu selleks film või muusika, mille autoriõiguste omanik pole alallaadimiseks luba andnud. Rootsis kujunes protsessist väga poliitiliselt laetud teema, sest näiteks mitme partei noortekogud toetavad Pirate Bay pidajaid.

 

Twitteri vahendusel hiljem oma sõnumit levitanud üks süüdimõistetutest Peter Sunde aga lubas, et Pirate Bay saidiga ei juhtu midagi, sest lõppenud protsess oli «ainult teater meediale». Ka ekspertide arvates ei lõpeta piraadisait oma purjetamist internetis veel nii pea.

 

Sunde väitis ka, et ta ise sai «juba eile uudise, et me oleme kaotanud», vahendas BBC News. «See oli varem nii ainult filmides, aga nüüd tulevad ka kohtuotsused völja enne nende ametlikku teatavakstegemist,» märkis ta kibedalt.

 

Rahvusvahelise Fonograafiatööstuse Föderatsiooni (IFPI) esimees John Kennedy ütles aga, et tänane kohtu otsus andis selge sõnumi. «Need tüübid ei esindanud põhimõttelisi seisukohti, nad olid vaid oma taskute täitmise peal. Nende käitumises polnud midagi kiidetavat, see oli laiduväärne,» teatas ta BBC uudistele.

 

«Seni on valitsenud kujutelm, et piraatlus on normaalne ja muusikatööstus peaks sellega lihtsalt leppima. See otsus muudab seda,» arvas Kennedy, kelle sõnul tekitas Pirate Bay meelelahutajatele tohutut kahju ja kohtus hüvitiseks määratud summa ei suuda ligilähedaseltki seda korvata.

 

2003. aastal loodud sait kasutab torrent-tehnoloogiat ehk P2P- ühendusi, mis on viimastel aastatel laialt levinud. Pirate Bayl oli väidetavalt umbes 22 miljonit klienti. Seetõttu võib tänane otsus luua pretsedendi ning mõjutada rängalt failijagamist internetis üle maailma. Protsess järgmistes kohtuastmetes võtab nähtavasti siiski aega veel aastaid.

 

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Admin

Ei tea kas just 2miljardit inimest.

Maa peal 6miljardit meid ja iga kolmas inimene teab seda linki?

Vaeval.

Mina ise ei tea sellest leheküljest midagi.


4946 päeva Vahvel.net liige 14.03.2021 seisuga

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Lol ma ka olen paar mängu saanud sealt jooksevad siia maani!!

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Olen TPB püsiklient. :hi:

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Ei mõjuta - avalike torrentite kiirused on väga nutused (kasutan privaat torrent sitesi)


:)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline blu
Author of the topic Postitas
Ei mõjuta - avalike torrentite kiirused on väga nutused (kasutan privaat torrent sitesi)

 

 

 

Kui TLis on paljud torrentid sul 30-40 seediga, siis need samad võivad olla TPBs 200-300 või enam seediga. (ebapopulaarsemad filmid, failid vms)

Kuigi jah, filmid, seriaalide uued osad ja kõik selline on TLis kiirem tulema.

 

Ma ise kasutan TPB filmide tõmbamiseks (1000+ seedi tavaliselt) (tuleb 1-2 tunniga kohale) ja TLi muu jura tõmbamiseks.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd
Jälgi teemat sisse logides  

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.